Noticies‎ > ‎

Noticies

4 de juny 2013, 1:00 publicada per Tòfona Catalana

Localitzen dos furtius amb 2,3 quilos de tòfona

LLEIDA, 3 Jun. (EUROPA PRESS)

Agents rurals de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat van localitzar in fraganti divendres dos furtius amb 2,3 quilos de trufes silvestres a Os de Balaguer (Lleida).

Alhora, els agents van lliurar el preat fong a Càritas perquè l'entitat benèfica pugui comercialitzar-ho, ha explicat a Europa Press el cap del cos a Lleida, Llorenç Ricou.

Els dos homes buscaven tòfones amb gossos ensinistrats per a això i no portaven la llicència que expedeix la Generalitat --un no la té i l'altre la tenia caducada--, ni tenien el permís dels propietaris del terreny, situat en el paratge conegut com a Lo Campell, ha informat aquest dilluns la Conselleria.

En el moment en què van ser interceptats pels agents, un dels furtius portava dues trufes i l'altre 49, segons el departament, que ha decomissat 2,3 quilos de la varietat d'estiu i dos ganivets per desenterrar el fong.

Els agents van lliurar les trufes decomissades a Càritas de Balaguer perquè el seu valor comercial pugui ser destinat a fins socials.

El recol·lector acostuma cobrar per la tòfona entre 35 i 80 euros, segons la Conselleria, i aquest fong, del qual a Europa hi ha unes 30 varietats, és molt apreciat per la seva aroma i gust en la gastronomia internacional, ja que la producció de trufa silvestre ha caigut en les últimes dècades mentre la demanda ha anat en augment.

Comments