La ració es ven a 234 euros i inclou ingredients com or, caviar, tòfona blanca i un diamant decoratiu
L'hamburguesa que porta per nom 'Le Burguer Extravagant' és la més cara del món, segons ratifica el llibre Guiness dels rècords en la seva edició del 2013. L'hamburguesa, que costa uns 295 dòlars (234 euros), l'ofereix el restaurant Serendipity 3, situat al luxós barri de l'Upper East Side de Manhattan, a Nova York.
El motiu que explica aquest preu tan alt està en alguns dels seus ingredients. Així, el pa porta mantega de tòfona blanca i pols d'or de
24 quirats. La carn és importada del Japó i es condimenta amb formatge
parmesà, pa ratllat i sal marina fumada amb fusta. Finalment s'hi
afegeix caviar, nata fresca i un ou ferrat de guatlla. Per rematar el plat, i a manera de decoració, un escuradents amb un petit diamant dissenyat per la casa 'Euphoria New York'.
Demanat amb 48 hores d'antelació
Joe Calderone, el xef de Serendipity 3, recorda que el client ha de fer la comanda 48 hores abans ja
que no disposen dels ingredients al restaurant, que es caracteritza per
comprar al moment tots els productes frescos en funció de la demanda.
"Tenim
un nombre força alt de demandes i ve molta gent a disfrutar-la",
assegura Calderone. A més, els clients col·laboren amb una finalitat solidària ja que el restaurant destina els seus beneficis a ajudes per a un refugi de gent sense casa.