Receptes‎ > ‎

Canelons de rostit de pollastre i tòfona

 

Recepta de Cuina Útil

https://www.facebook.com/cuina.util

Ingredients: 24 canelons 

Mig pollastre de pagès (és molt important que sigui de pagès)

150-200 gr. de cansalada del coll

5 tomàquets pelats

2-3 pastanagues

2 cebes grans de figueres

3 grans d’all

Una fulla de llaurar i una mica de farigola

70 ml de vi ranci

70 ml de conyac

Sal i pebre

200 ml. Caldo verdures

100 gr. pa de motlle

Llet

24 plaques de canelons

Formatge de fondre

Tòfona

Beixamel:

1 litre de llet

80 gr. de farina

Una cullerada mantega

Nou moscada i sal

 

- Sal pebrer el pollastre i marcar-lo en una cassola, que agafi color.

- Afegir la cansalada, els tomàquets, les pastanagues, les cebes, els alls, el llaurar i la farigola, i coure a foc lent durant tres quarts d’hora. 

- Després d’aquest temps afegir el vi ranci i el conyac i deixar coure durant mitja hora més. Normalment cal coure una hora per quilo de carn. 

- El rostit del pollastre és millor si el deixeu reposar un dia.

 

- Desossar el pollastre, separar en un plat amb les verduretes. Amb els ossos que ens han quedat i el caldo del rostit s’ha de fer una reducció afegint-hi el caldo de verdures, coure a foc lent durant mitja horeta i colar-ho. 

- Preparar les plaques de canelons, ja s’hagin de bullir o podeu utilitzar les precuites que només s’han de remullar amb aigua. 

- Mentrestant amb una mica de motlle de pa i llet afegirem el pollastre amb les verduretes i la cansalada i ho passarem per una batedora elèctrica, picadora de carn o thermomix, per aconseguir el farcit dels canelons, a mi la textura no m’agrada molt fina, però això va a gustos. 

- Col·locar totes les plaques de canelons i per facilitar el farcit us aconsello utilitzar una màniga pastissera us facilitarà les coses, sinó en teniu agafeu una bossa transparent i feu un foradet en un extrem i ja podeu farcir tots els canelons. Posar en una safata. 

- Fer la beixamel, desfer la farina amb una mica de llet, posar en un cassó la llet, la mantega, la nou moscada i la sal i quan gairebé bulli afegir la farina, baixar el foc i no deixar de remenar durant uns 10 minuts aproximadament fins que s’especiï. 

- Posar la beixamel per damunt dels canelons i afegir-hi el formatge. Coure al forn. I per acabar el plat decorar amb el suc reduït del rostit i amb tòfona ratllada abans de servir.