Ingredients
4 persones:
400
grams de ceps
16 gambes mitjanes
1 tòfona
Pinyons
Orenga
Vinagre
Oli d’oliva
Sal
Per
a la vinagreta de pinyons:
Pinyons
torrats
Suc de tòfona
Vinagre
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
Es
pelen les cues de les gambes i es rebutgen els caps. Seguidament, es tallen
longitudinalment per la meitat i es maceren durant dues hores en una
cassola amb una mica d’oli, vinagre, orenga i sal.
Es netegen els ceps amb un drap humit i, amb un ganivet, se’ls treu la primera
capa dels troncs. Es couen en aigua bullint, entre dos i quatre minuts, i
s’escorren bé. Es reserven a la nevera durant mig dia.
Per elaborar la vinagreta de pinyons, es trituren bé els ingredients i es
reserva la barreja obtinguda.
Per a la presentació, es laminen els bolets el més fins possible, es disposen
cobrint el fons del plat i s’assaonen amb sal. A sobre d’aquestes es
reparteixen les gambes. Finalment, s’amaneix el carpaccio amb la vinagreta i es
decora amb la tòfona ratllada i alguns pinyons sencers.