Receptes‎ > ‎

Carpaccio de ceps, gambes amb maceració, de vinagreta de pinyons i tòfona

 

Ingredients 4 persones:

 

400 grams de ceps
16 gambes mitjanes
1 tòfona
Pinyons
Orenga
Vinagre
Oli d’oliva
Sal

 

Per a la vinagreta de pinyons:

 

Pinyons torrats
Suc de tòfona
Vinagre
Oli d’oliva
Sal

 

 Elaboració:

Es pelen les cues de les gambes i es rebutgen els caps. Seguidament, es tallen longitudinalment per la meitat i es maceren durant dues hores en una cassola  amb una mica d’oli, vinagre, orenga i sal.


Es netegen els ceps amb un drap humit i, amb un ganivet, se’ls treu la primera capa dels troncs. Es couen en aigua bullint, entre dos i quatre minuts, i s’escorren bé. Es reserven a la nevera durant mig dia.


Per elaborar la vinagreta de pinyons, es trituren bé els ingredients i es reserva la barreja obtinguda.


Per a la presentació, es laminen els bolets el més fins possible, es disposen cobrint el fons del plat i s’assaonen amb sal. A sobre d’aquestes es reparteixen les gambes. Finalment, s’amaneix el carpaccio amb la vinagreta i es decora amb la tòfona ratllada i alguns pinyons sencers.