Recepta de la Cuina Violeta https://www.facebook.com/lacuina.violeta Carpaccio de ceps i de vedella Bolets. Aquest mes els del 15 ens tempten amb bolets. Així que hem preparat un plat de bolets amb bolets i més bolets. Un dels que més ens agraden són els ceps. I en carpaccio són una exquisidesa d'allò més. Hem utilitzat oli d'oliva amb aroma de tòfona negra, melmelada de ceps (simplement espectacular), tòfona laminada i ceps. Dels millors plats que he preparat últimament. Per a dues persones
Necessitarem: • - 200 g de ceps • - 110 g de carpaccio de vedella • - melmelada de ceps • - 1 tòfona petita • - oli d'oliva • - el suc de 1/2 llimona
Farem: Netegem els ceps, jo els rento amb cura i amb paper de cuina els eixugo. Els tallem a làmines ben fines, els disposem en un plat amb les làmines de vedella i la tòfona també filetejada. Ho amanim amb el suc de la llimona, l'oli d'oliva (jo tinc l’aromatitza’t que em van regalar, però un oli nou de primera premsada ens farà el mateix paper) i la melmelada de ceps. No cal salpebrar perquè trencaríem el gust. Ho servim amb unes torradetes recent fetes i ens bevem un vi negre de la Terra Alta que ens elevi l'esperit.
Sabeu com m'agrada la natura. He volgut plasmar els ceps que ens hem menjat, d'una bellesa sublim. Podem sentir Lluís Llach i Lucrecia a Dibuix, una preciosa cançó d'amor a ritme de jazz. Res més, tenim tot l'univers als nostres peus. |
Receptes >