Receptes‎ > ‎

Escarola amb cansalada, tòfona i vinagreta de fruits secs

 

Recepta de Cuina Útil

https://www.facebook.com/cuina.util

Escarola amb cansalada, tòfona i vinagreta de fruits secs

 

Ingredients: (4 persones)

 

-cansalada del coll de porc

 

-un api

 

-una pastanaga

 

-escarola

 

- 2 tomàquets

 

-tòfona

 

-avellanes, ametlles i nous

 

-oli i sal

 

 

La cansalada es fa tipus fiambre. S’ha de coure en una olla amb aigua, l’api, la pastanaga i un pessic de sal durant dues hores a foc lent. Quan hagi estat aquesta estona cal que quedi molt tova. Deixar refredar i posar a la nevera.

 

Pelar els tomàquets i tallar-los, col·locar-los a la base del plat, al damunt posar una capa d’escarola, seguida de la cansalada tallada ben fina i ratlladura de tòfona, repetirem una capa d’escarola, de cansalada i tòfona. De manera que quedi una amanida amb capes. Si voleu us podeu ajudar d’un motlle rodó perquè quedi més ben presentat.

 

Per a la vinagreta esmicolarem els fruits secs en un bol, afegirem l’oli i la sal, ho barrejarem fins que quedi ben emulsionat i quan estigueu a punt de servir l’escarola ho amanirem.

 

Suggeriments: la cansalada que us sobri es pot congelar o es pot utilitzar per fer d’acompanyament de carn, per exemple fent rotllets amb filet de porc. La vinagreta també es pot fer amb suc de rostit. Sinó teniu tòfona aquesta recepta es pot fer igual