Receptes‎ > ‎

Espàrrecs amb cardamom i tòfona


Recepta de la Chef Joan Roca El celler de can Roca’

 

Per a 4 persones

 

- El cardamom té propietats antiespasmódiques i estimulants.

- És digestiu, alleuja còlics cólicos, estimula la gana, combat l’acidesa i és carminativa.

- Els espàrrecs són lleugerament diürètics i els antics grecs els feien servir per enfortir els ronyons.

- L’oli de tòfona aporta perfum i un sabor gust intens al plat.

Ingredients 

  • 8 espàrrecs blancs sense coure 

    Per a les làmines d’espàrrec blanc

1.       Lamineu les puntes amb l’ajuda d’una mandolina i reserveu la resta de l’espàrrec.

2.       Un cop totes les puntes estiguin laminades escaldeu-les en aigua bullent durant 5 segons.

3.       Refredeu de seguida. 

Per a les puntes d’espàrrec blanc

1.       Renteu-les i traieu-ne la part més dura.

2.       Escaldeu en aigua bullent durant uns 5 segons.

3.       Refredeu de seguida.

Puré d’espàrrec blanc
           500 g d’espàrrec blanc.
          Aigua de la seva cocció.

1.       Coeu la resta d’espàrrecs a la graella per torrar-los i fumar-los alhora.

2.       Quan siguin cuits, passeu-los pel passapuré fins a obtenir un puré llis i homogeni.


Oli de cardamom

  • 200 g d’oli d’oliva verge extra

  • 10 g de cardamom

1.       Poseu tots els ingredients en un vas americà i tritureu la màxima potència.

2.       Coleu i deixeu que infusioni.


Oli de tòfona negra

  • 1 tòfona negra

  • 200 gr d’oli de tòfona negra

  • 1.       Lamineu la tòfona per poder-la tallar després molt fina.

  • 2.       Agefiu-hi l’oli i deixeu infusionar. 


Presentació

1.       Salteu les làmines d’espàrrec blanc amb oli d’oliva i sal.

2.       Poseu-les al fons del plat amb es puntes dels d’espàrrecs verds y salsegeu amb el puré d’espàrrecs blancs.

3.       Acabeu amb un fil d’oli de cardamom i un altre fil d’oli d’oliva.