Receptes‎ > ‎

Pollastre de pages rostit a la catalana

 

Recepte d’en Sergi de Meià MONVÍNIC 

https://www.facebook.com/sergi.demeia 

Pollastre de pages rostit a la catalana 

Ingredients:   (9 persones) 

1 Pollastre de Vilanova de Meià d’uns 4,5 kg

¼ Kg. Orellanes de préssec

¼ Kg. Prunes seques

¼ kg. Llom de 2 colors de porc d’Artesa de Segre

¼ kg. Llonganissa crua picant d’Artesa de Segre

9 Cebes varietat Coll de Nargó,  Tudela de Segre

1 cabessa d’alls de Belltall

1 branca de canyella

1 copa de  cognac trufat

90 grams de tòfona melanosporum de la Vall de Meià ó Montsec

10 grams de sal de Grri de la Sal

Pebre negre molt, C/S

1 Branca de romaní

1 Branca de farigola

40 grams de pinyons nacionals

50 ml. D’oli verge extra de cooperativa o petit productor

1 mt. De fil de bridar

1 agulla per cosir gruixuda 

Elaboració; 

Netejar el pollastre, traient el fetge, el cor i tots els intestins, cremem els pels i plomes que quedin, ho repassem i tallem el coll.

En el moment en que està totalment net, es el moment de farcir-lo. 

Per preparar el farciment, tallem la carn de porc en 4 cm, el pinyons, les prunes i les orellanes,  i 40 grams de tòfona. Es salteja tot i un cop està daurat, procedim a incorporar-ho a l’interior del pollastre, prèviament salpebrat.

Un cop ple, cosim el pollastre, que quedi ben tancat i el lliguem, per donar-li forma, així serà mes fàcil de rostir.

A una cocotte  o greixonera, posem l’oli i rostim el pollastre, que quedi ben daurat, sense que es cremi, això ho farem a foc mitjà, un cop ben rostit, el disposem amb el pit de bocaterrosa, posem les cebes pelades, la cabessa d’alls, la canyella, romaní i farigola. Daurem una mica i mullem amb el cognac, tapem i ho deixem coure durant uns 30 minuts a foc mes aviat baix.

 

Un cop passats aquest minuts, posem un cullerot gros d’escudella, tapem i ho fiquem al forn a 180º, durant unes 2-3 hores. Cada 45 minuts, anem observant i mimant el pollastre, que no quedi sec i no es cremi, anem mullant amb escudella si es necessari.

 

Un cop cuit, es deixa reposar una hora. Sempre serà mes bo reposat durant 1 dia. Tallem el pollastre en 9 trossos, traiem els ossos, els guardem per si algú li agrada escurar.  El servim al plat amb una ceba, farciment i 5 grams de tòfona tallada a làmines o juliana, això depèn del gust de cada un.