Recepte d’en Sergi de Meià MONVÍNIC https://www.facebook.com/sergi.demeia Pollastre de pages rostit a la catalana Ingredients: (9 persones) 1 Pollastre de Vilanova de Meià d’uns 4,5 kg ¼ Kg. Orellanes de préssec ¼ Kg. Prunes seques ¼ kg. Llom de 2 colors de porc d’Artesa de Segre ¼ kg. Llonganissa crua picant d’Artesa de Segre 9 Cebes varietat Coll de Nargó, Tudela de Segre 1 cabessa d’alls de Belltall 1 branca de canyella 1 copa de cognac trufat 90 grams de tòfona melanosporum de la Vall de Meià ó Montsec 10 grams de sal de Grri de la Sal Pebre negre molt, C/S 1 Branca de romaní 1 Branca de farigola 40 grams de pinyons nacionals 50 ml. D’oli verge extra de cooperativa o petit productor 1 mt. De fil de bridar 1 agulla per cosir gruixuda Elaboració; Netejar el pollastre, traient el fetge, el cor i tots els intestins, cremem els pels i plomes que quedin, ho repassem i tallem el coll. En el moment en que està totalment net, es el moment de farcir-lo. Per preparar el farciment, tallem la carn de porc en 4 cm, el pinyons, les prunes i les orellanes, i 40 grams de tòfona. Es salteja tot i un cop està daurat, procedim a incorporar-ho a l’interior del pollastre, prèviament salpebrat. Un cop ple, cosim el pollastre, que quedi ben tancat i el lliguem, per donar-li forma, així serà mes fàcil de rostir. A una cocotte o greixonera, posem l’oli i rostim el pollastre, que quedi ben daurat, sense que es cremi, això ho farem a foc mitjà, un cop ben rostit, el disposem amb el pit de bocaterrosa, posem les cebes pelades, la cabessa d’alls, la canyella, romaní i farigola. Daurem una mica i mullem amb el cognac, tapem i ho deixem coure durant uns 30 minuts a foc mes aviat baix.
Un cop passats aquest minuts, posem un cullerot gros d’escudella, tapem i ho fiquem al forn a 180º, durant unes 2-3 hores. Cada 45 minuts, anem observant i mimant el pollastre, que no quedi sec i no es cremi, anem mullant amb escudella si es necessari.
Un cop cuit, es deixa reposar una hora. Sempre serà mes bo reposat durant 1 dia. Tallem el pollastre en 9 trossos, traiem els ossos, els guardem per si algú li agrada escurar. El servim al plat amb una ceba, farciment i 5 grams de tòfona tallada a làmines o juliana, això depèn del gust de cada un.
|
Receptes >