Receptes‎ > ‎

Timbal de patata, ou, crema de parmesà i tòfona d’estiu


Recepta de Benvingut Aligué-Cuina.cat 

http://www.cuina.cat/ca/receptes/timbal-de-patata-ou-crema-de-parmesa-i-tofona-d-estiu-517.php

 

Ingredients per a 4 persones: 

• 500 g de patates

• 75 g de mantega

• 50 ml de crema de llet

• sal

• 50 g de tòfona d’estiu

• 4 rovells d’ou

• oli de tòfona

Per a la crema de parmesà:

• 500 ml de crema de llet

• 120 g de parmesà 

 

Preparació:

 

Bulliu les patates pelades i tallades a daus. Quan estiguin cuites, escorreu-les i passeu-les per un passapurés.

Afegiu-hi la mantega i la crema de llet, i poseu-ho en una mànega de pastisseria.

Preneu quatre cèrcols de pastisseria de 5 cm d’alt x 6 cm de diàmetre.

Ompliu el fons i els costats de cada cèrcol i poseu-hi un rovell al mig.

Acabeu-ho d’omplir amb el puré de patates.

 

Per a la crema de parmesà:

 

feu bullir la crema de llet, traieu-la del foc i afegiu-hi el formatge.

Remeneu-ho ben remenat i coleu-ho perquè quedi una salsa fina.

Escalfeu els cèrcols de patates al forn 5 min a 180 ºC.

Desemmotlleu-los i poseu-los a sobre de crema de parmesà calenta.

A sobre, talleu-hi una mica de tòfona d’estiu i poseu-hi unes gotes d’oli de tòfona