Receptes‎ > ‎

Torrada de carxofa, cansalada ibèrica i tòfona


Recepta de : La Cuina Violeta

https://www.facebook.com/lacuina.violeta

Necessitarem:

• - carxofes. Evident!

• - cansalada ibèrica tallada molt finament

• - tòfones

• - oli d'oliva

• - sal i pebre

• - 1 llimona

• - llesques de pa

 

Farem:

Netejarem les carxofes, traient els pètals més durs i escapçant-les per dalt. 

En un bol gran amb aigua hi afegirem el suc d'una llimona i les seves dues meitats.

Anirem submergint-hi les carxofes a mesura de que les anem netejant, perquè no s'oxidin.

Les hi deixarem 15 minuts i  les bullirem en aquesta mateixa aigua, amb un xic de sal, durant uns 30 minuts, a foc mig perquè no es desfacin.

Passat aquest temps les escorrerem amb molta cura perquè no es trenquin.

Les posarem sobre paper de cuina de cap per avall perquè perdin l'aigua.

Torrarem, al gust, les llesques de pa i encara calent hi descansarem els trossos de cansalada que es desfarà amb l'escalfor del pa. 

Per sobre hi posarem les carxofes tallades i la tòfona laminada.

Amanirem amb un bon raig d'oli de d'oliva i salpebrerem.

La carxofa compensa el greix de la cansalada i la tòfona perfuma.