Article publicat elnou.cat 08.03.2014
El xef Joan Roca,
‘estrella’ d’un simposi sobre tòfona a la UVic
Entre diumenge i
dilluns, i va haver la intervenció del cuiner del Celler de Can Roca,
considerat el millor restaurant del món. Reunirà durant tres dies experts dels
cinc continents.
La UVic viurà, entre
diumenge i dimecres d’aquesta setmana, la Primera Conferència Internacional de
Recerca sobre la Tòfona, promoguda pel Departament d’Indústries
Agroalimentàries i Medi Ambient de l’Escola Politècnica Superior.
L’objectiu és conèixer els avenços sobre la tòfona en tots els àmbits, des de
la nutrició i la gastronomia, el cultiu, la genòmica, la biologia molecular o
el control de qualitat.
La presència, ahir dilluns, de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, serà un
dels grans atractius de la cita. Les persones interessades podran inscriure’s
només a aquesta sessió, sense haver-ho de fer a tot el congrés.
Per ara ja hi han confirmat la participació una setantena d’experts dels cinc
continents. La conferència és oberta a tots els científics en el camp de la
investigació de la tòfona, que mostraran en quin punt es troba actualment la
recerca.
Serà el marc idoni per al debat entre acadèmics, cultivadors o nutricionistes i
permetrà crear ponts de diàleg entre els diversos grups de recerca que es
dediquen a l’estudi de la tòfona d’arreu del món.
|