Reculls‎ > ‎

El xef Joan Roca, ‘estrella’ d’un simposi sobre tòfona a la UVic
Article publicat elnou.cat    08.03.2014

El xef Joan Roca, ‘estrella’ d’un simposi sobre tòfona a la UVic 

Entre diumenge i dilluns, i va haver la intervenció del cuiner del Celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món. Reunirà durant tres dies experts dels cinc continents.

 

La UVic viurà, entre diumenge i dimecres d’aquesta setmana, la Primera Conferència Internacional de Recerca sobre la Tòfona, promoguda pel Departament d’Indústries Agroalimentàries i Medi Ambient de l’Escola Politècnica Superior.

L’objectiu és conèixer els avenços sobre la tòfona en tots els àmbits, des de la nutrició i la gastronomia, el cultiu, la genòmica, la biologia molecular o el control de qualitat.

La presència, ahir dilluns, de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, serà un dels grans atractius de la cita. Les persones interessades podran inscriure’s només a aquesta sessió, sense haver-ho de fer a tot el congrés.

Per ara ja hi han confirmat la participació una setantena d’experts dels cinc continents. La conferència és oberta a tots els científics en el camp de la investigació de la tòfona, que mostraran en quin punt es troba actualment la recerca.

Serà el marc idoni per al debat entre acadèmics, cultivadors o nutricionistes i permetrà crear ponts de diàleg entre els diversos grups de recerca que es dediquen a l’estudi de la tòfona d’arreu del món.