
Neix CuinaVo, el col·lectiu gastronòmic del Vallès Oriental
Els restaurants i els cuiners volen promoure la
cuina i els productes autòctons de la comarca
Tretze restaurants del Vallès Oriental configuren CuinaVO, un
col·lectiu gastronòmic del Vallès Oriental que s’acaba de presentar en societat
a Granollers. Amb aquesta agrupació, els professionals que hi participen
pretenen promoure i donar a conèixer la cuina d’una comarca que darrerament
s’ha posat les piles en matèria alimentària i gastronòmica.
Els últims anys tant el Vallès Oriental com l’Occidental estan duent a terme
esforços per recuperar varietats antigues i locals de diversos productes, així
com plats de tradició autòctona. En el cas del Vallès Oriental els tomàquets
han esdevingut el símbol que posa de manifest aquesta tasca, que va dels horts
a les cuines professionals. La Festa del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana,
l’espai rural de Gallecs o la recuperació de la mongeta del ganxet són alguns
exemples de com la comarca s’ha bolcat en la promoció d’aliments que li són
propis, fet que ara es trasllada de manera conscient a la restauració.
Mirko Carturan, Robert de Nola, Can Candelich, Can Cuch, la Rectoria de Palou,
El Pla, Can Major, El Jardí, El Cruce, La Mama, El Bellver, El Folló i El Sauló
són els establiments que s’han agrupat sota el nom de CuinaVO. La primera
actuació conjunta del col·lectiu es fa visible amb les Jornades Gastronòmiques
del Tomàquet del Vallès, que fins al 15 de setembre durà a les taules dels
restaurants menús elaborats amb varietats locals d’aquest fruit.
El projecte CuinaVo està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, té
el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i la
implicació directa del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, del Convívium de
Slow Food del Vallès Oriental i de l’Associació Llavors Orientals.
|
|