Reculls‎ > ‎

Neix CuinaVo, el col•lectiu gastronòmic del Vallès Oriental

 

Neix CuinaVo, el col·lectiu gastronòmic del Vallès Oriental

 

Els restaurants i els cuiners volen promoure la cuina i els productes autòctons de la comarca

Tretze restaurants del Vallès Oriental configuren CuinaVO, un col·lectiu gastronòmic del Vallès Oriental que s’acaba de presentar en societat a Granollers. Amb aquesta agrupació, els professionals que hi participen pretenen promoure i donar a conèixer la cuina d’una comarca que darrerament s’ha posat les piles en matèria alimentària i gastronòmica.

Els últims anys tant el Vallès Oriental com l’Occidental estan duent a terme esforços per recuperar varietats antigues i locals de diversos productes, així com plats de tradició autòctona. En el cas del Vallès Oriental els tomàquets han esdevingut el símbol que posa de manifest aquesta tasca, que va dels horts a les cuines professionals. La Festa del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana, l’espai rural de Gallecs o la recuperació de la mongeta del ganxet són alguns exemples de com la comarca s’ha bolcat en la promoció d’aliments que li són propis, fet que ara es trasllada de manera conscient a la restauració.

Mirko Carturan, Robert de Nola, Can Candelich, Can Cuch, la Rectoria de Palou, El Pla, Can Major, El Jardí, El Cruce, La Mama, El Bellver, El Folló i El Sauló són els establiments que s’han agrupat sota el nom de CuinaVO. La primera actuació conjunta del col·lectiu es fa visible amb les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Vallès, que fins al 15 de setembre durà a les taules dels restaurants menús elaborats amb varietats locals d’aquest fruit.

El projecte CuinaVo està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, té el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i la implicació directa del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, del Convívium de Slow Food del Vallès Oriental i de l’Associació Llavors Orientals.